Foto's, Tekeningen, Kaarten

Landbouwhuishoudschool

Historische foto's

Stadsarchief Enschede beheert een grote collectie historische foto's, ansichten, tekeningen en kaarten. van plaatsen, mensen en gebeurtenissen in Enschede, Lonneker, Glanerbrug, Boekelo, Usselo. Zo'n 30.000 beschrijvingen en scans kunt u thuis bekijken via onze online beeldbank. Iedere week komt er nieuw beeldmateriaal beschikbaar voor het publiek. Doorzoek HIER het online fotoarchief.

Auteursrecht en privacy

In de beeldbank vindt u vaak een beschrijving én een afbeelding bij elk item. Het komt voor dat foto's auteursrechtelijk beschermd zijn of dat er personen herkenbaar op foto's staan. In zulke gevallen vindt u vaak geen afbeelding bij de beschrijving. De foto is dan wel aanwezig bij het stadsarchief. Deze kan op aanvraag ingezien worden in de studiezaal.

Bestellen en gebruiksrecht

In de beeldbank kunt u ook afbeeldingen bestellen. Houdt er rekening mee dat gebruiksrecht van toepassing kan zijn. Om te kijken of voor u het gebruiksrecht van toepassing is kijkt u hier.

Fotoalbums

Stadsarchief Enschede heeft ook een collectie fotoalbums. De inhoudsopgave van deze collectie is in te zien via de digitale zoekomgeving van het Stadsarchief Enschede