Erfgoed Enschede en zoeken in collecties

Op 25 augustus 2021 wordt de website Erfgoed Enschede gelanceerd en stopt de huidige stadsarchiefwebsite. Tussen 13 en 25 augustus zijn de archieven en collecties van het stadsarchief minder goed digitaal doorzoekbaar. Dit in verband met de overgang naar Erfgoed Enschede. Vanaf 25 augustus zijn archieven en collecties van het stadsarchief weer volledig doorzoekbaar op www.erfgoedenschede.nl. 

Erfgoed Enschede ontsluit vanaf 25 augustus op een aantrekkelijke manier alle cultureel erfgoedinformatie van de gemeente Enschede, Stadsarchief Enschede, de Stichting Historische SociĆ«teit Enschede - Lonneker (SHSEL) en de Oudheidkamer Twente (OKT). 

Omdat we overgaan naar de nieuwe website zult u een verandering zien in de omgeving waarin u de collecties van het stadsarchief doorzoekt. Vanaf 25 augustus is de nieuwe zoekomgeving beschikbaar via www.erfgoedenschede.nl.

In de periode tussen 13 en 25 augustus kan het zijn dat sommige collecties minder goed digitaal doorzoekbaar zijn via deze website beschikbaar zijn. Dit in verband met benodigde werkzaamheden voor de genoemde overgang. 

Als u vragen heeft over het doorzoeken of raadplegen van de collecties dan kunt u deze via e-mail stellen aan stadsarchief@enschede.nl