Cursus Oud Schrift in bibliotheek Hengelo

De NGV afdeling Twente organiseert in samenwerking met de Bibliotheek in Hengelo een cursus Oud Schrift. Docent is Hedwig Quinten, ook werkzaam bij stadsarchief Enschede.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die bezig is met onderzoek, of gewoon geïnteresseerd is in geschiedenis. Indien u zelf wel eens onderzoek heeft gedaan in archieven, dan heeft u ervaren dat aktes en brieven uit 17e en 18e eeuw vaak moeilijk te lezen zijn. Naast het handschrift leveren ook de zinsconstructie en gebruikte termen de nodige problemen op. De letters werden in die tijd vaak anders geschreven en men gebruikte afkortingen, die wij nu niet meer kennen. Tijdens deze cursus wordt er voornamelijk geoefend met teksten uit archieven in onze eigen regio.

Docent is Hedwig Quinten, werkzaam op het Stadsarchief in Enschede. Zij is zeer ervaren in het transcriberen van teksten met oude handschriften.

De  cursusdata zijn 26 oktober en 2, 9, 16, 23 en 30 november 2016. Documentatie en lesmateriaal ontvangt u tijdens de cursusavonden.

Kosten: € 68,00 incl. koffie/thee

Inschrijving:
penningmeester@twente.ngv.nl

Kijk voor mee informatie op de internetpagina van de NGV-Twente