favoriete foto's maandelijks in Dagblad Tubantia

Vanaf 17 november besteedt De Twentsche Courant Tubantia eens per maand aandacht aan een foto uit de beeldbank van Stadsarchief Enschede, uitgezocht door één van de vrijwilligers van het stadsarchief.

Om de beeldbank onder het grote publiek meer bekendheid te geven, besteedt TC Tubantia vanaf november iedere maand aandacht aan een foto die is uitgezocht door een vrijwilliger van het stadsarchief. De reden kan zijn dat de medewerker speciale herinneringen heeft aan het beeld op de foto, of er een mooi verhaal bij heeft of omdat hij/zij de gekozen foto om een andere reden speciaal vindt. TV Enschede FM besteedde hier op 16 november al aandacht aan in het nieuwsoverzicht .

De beeldbank van het stadsarchief bevat momenteel zo'n 17.000 foto's kaarten en tekeningen van Enschede en omstreken. Dit fotoarchief is op allerlei manieren digitaal door te zoeken. Bij de meeste beschrijvingen in de beeldbank is ook de foto zelf digitaal te bekijken. Het komt voor dat een foto vanwege auteursrechtelijke redenen niet digitaal beschikbaar is. Deze foto's kunnen wel ingezien worden, maar daarvoor kunt u langskomen in de leeszaal van het stadsarchief in het Enschedese stadhuis.

De beeldbank is te vinden via  de volgende pagina