Duizend posters

Stadsarchief Enschede beheert een grote collectie beeldbestanden. 1000 posters uit de jaren 80 van de 20e eeuw zijn nu online te bekijken via onze beeldbank
Stadsarchief Enschede beheert een grote collectie beeldbestanden. Foto's, kaarten, tekeningen en posters vormen het zogenaamde beeldarchief. Eén categorie documenten is nu toegevoegd aan de online catalogus en is nu ook thuis doorzoekbaar: Posters.

DeTOR

Het gaat om affiches die uit de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw die zijn gemaakt in het kader van culturele en maatschappelijke evenementen zoals concerten, uitvoeringen, exposities, protestacties op diverse lokaties binnen de gemeente Enschede. Ook bevind zich in deze serie een aantal muurkranten.

Muurkrant

De 1000 posters zijn doorzoekbaar in de beeldbank van Stadsarchief Enschede. De beeldbank is te bereiken via de volgende LINK. Vervolgens kunt u onder "uitgebreid" het documenttype "Affiches" selecteren. Klik vervolgens op het rode vakje met driehoekje om de zoekactie in gang te zetten. Eventueel kunt u ook nog eerst een zoekterm invoeren bij "globaal", b.v. "Tor" "Attack" of "muurkrant".